Avliving

zoom-10671012-3

“Avliving av våre kjæledyr er en situasjon som er følelsesladet. Derfor settes det av god tid, og vi forsøker å ha et mest mulig rolig miljø rundt prosedyren.” – Freddy

 

Mer Informasjon

Selve avlivningen foregår i et eget rom. Dyret får først en beroligende sprøyte. Denne sprøyten kan gi oppkast, så det er anbefalt å forsøke å unngå mat 8 timer før prosedyren. Dyret vil roe seg etter ca 5-10 minutter. Deretter gis en innsovende sprøyte.

Den innsovende sprøyten gir et umiddelbart tap av bevissthet hos dyret.Deretter stanses åndedrettet.

Etter dette vil veterinæren lytte på hjertet for å konstatere at hjertet har stoppet.

Etter inntrådt død, kan dyret puste kraftig noen ganger. Dette kan virke skremmende på eier. Vi oppfordrer derfor eier til å vurdere å vente utenfor avlivningsrommet, før den innsovende sprøyten settes. Eier kan komme inn til dyret igjen etter at innsovningen er utført.

 

Avliving av hund

Det å avlive en hund har en pris i tillegg til den “økonomiske” siden. Avliving av hund har også en menneskelig pris. En gammel hund har ofte vært en del av familien i 10 år. Derfor kan det være tungt å si farvel, selv om man innerst inne vet at det er det riktige å gjøre. Derfor prøver vi Maridalsveien Smådyrklinikk å gjøre denne prosessen så lite smertefull som mulig.

Avliving av hund hos Maridalsveien Smådyrklinikk koster kr 2400 for hunder under 25 kg og kr 2688 for hunder mellom 25-35 kg. Hunder som veier mer enn dette har egne priser.

ID merket hund. Dyrets ID-nummer er koblet til eier. Om dyret har annen eier, må den som kommer med hunden ha med fullmakt fra rettmessige eier. Det må også fremlegges legitimasjon, slik at det formelle rundt avlivingen er i orden.

Avliving av hund foregår ved at det først settes en beroligende sprøyte. Etter at hunden har fått den første sprøyta med beroligende får den en sprøyte som sørger for at hjertet slutter å slå. Hunden merker ikke at den er i ferd med å dø, da den sovner og blir bevisstløs før døden inntreffer.

Mange eiere ønsker bare å levere hunden inn for avlivning, mens andre ønsker å være til stede under hele prosessen. Uansett hva du ønsker er det fint om vi får beskjed hva du velger før avlivingen starter. Da kan vi tilrettelegge hva som passer best for deg.

Kontakt Maridalsveien Smådyrklinikk for mer informasjon om avliving av hund.

 

Avliving av katt

Å avlive en katt har en pris i tillegg til den “økonomiske” siden. Avliving av katt har også en menneskelig pris. En gammel katt har ofte vært en del av familien i 20 år. Derfor kan det være tungt å si farvell, selv om man innerst inne vet at det er det riktige å gjøre. Derfor prøver vi Maridalsveien Smådyrklinikk å gjøre denne prosessen så lite smertefull som mulig.

Avliving av katt hos Maridalsveien Smådyrklinikk koster 1650 kroner. Avliving av katt foregår vanligvis ved at det først gis en beroligende sprøyte. Deretter får katten en overdose av et narkosemiddel. Sprøyten settes gjerne i buken.
Ved avlivning av katt sovner dyret rolig inn. Katten merker ikke noe til at den er i ferd med å dø. Katten sovner og blir bevisstløs før pust og hjerte stopper.

Mange eiere ønsker bare å levere katten inn for avlivning, mens andre ønsker å være til stede under hele prosessen. Uansett hva du ønsker er det fint om vi får beskjed hva du velger før avlivingen starter. Da kan vi tilrettelegge hva som passer best for deg.

Hva skjer etter avlivingen?
Alle avlivede dyr blir enten felles kremert, eller separat kremert. Dyrene oppbevares forsvarlig hos Maridalsveien smådyrklinikk, inntil de blir hentet og transportert videre til kremasjon, av firmaet Kremo. Dette er et pålitelig firma med lang fartstid, som håndterer den videre prosessen profesjonelt og anstendig.

Priser:
Separat kremasjon av hund og katt kr 1375.
Kjæledyrets aske blir returnert enten i en plastboks eller i en urne. Det er flere varianter av urner. Disse kommer i metall, keramikk eller messing.

Priser:
Plastboks: ikke nedbrytbar. kr 75
Urner: 3 forkjellige materiale. Metall:fra kr 420-kr 900. Keramikk: kr 900-kr 1475. Messing : kr 825-kr 1995. Sistnevnet er med poter.
I tillegg kan man bestille ulike dekor som rose, tulipan og due. Dette koster kr 67. Enkelte av urnene kan man også få med inskripsjon som navn, fødselsdato og dødsdato. Dette koster kr 1250.

Kontakt Maridalsveien Smådyrklinikk for mer informasjon om avliving av katt.

Sterilisering-og-kastrering

Sterilisering og kastrering

Vi anbefaler å sterilisere og kastrere katter fra 6 måneders alder.I Norge er reglene slik at kastrasjon av hannhund og sterilisering av tispe ikke …

vaksiner

Vaksiner

Vaksiner er en effektiv behandlingsform som beskytter dyret mot alvorlige til dødelige virussykdommer. Vaksiner har lav bivirkningsrisiko.Vaksiner an…

IDchip

ID MERKING

Hunden og katten må ha reisepass og være IDchippet og ha årlig vaksine og ha reisepass, være rabiesvaksinert.…

blodlaboratorium

Blodlaboratorium

Klinikken hare get blodlaboratorium. Innen 1 time har vi resultatene som viser den indre tilstanden hos dyret. Vi tester organfunksjoner som lever, n…

allmenmedisin

Fysioterapi

Laser. Dette er en type lysbehandling som har en rekke bruksområder. Kuldebehandling. nyttig etter akutt skade som forstuvning. Gis de to første da…

Parasittundersokelse

PARASITTUNDERSØKELSE

Eier må ha med avføringsprøve, som testes direkte på klinikken. Det testes for spolorm, bendelorm og Giardia. Andre, eksotiske parasitter vil bli …

kirurgi

Kirurgi

Her utføres de vanligste kirurgiske inngrep som kastrering og sterilisering av hund og katt, fjerning av utvekster og “kuler” som svulste…

rontgen

Digitalt Røntgen

Vi bruker digital røntgen for undersøkelse av hode, skjelett, bryst-og bukorganer. Vi har også digital tannrøntgen for undersøkelse av den genere…

avliving

Avliving

AVLIVING AV VÅRE KJÆLEDYR ER EN SITUASJON SOM ER FØLELSESLADET. DERFOR SETTES DET AV GOD TID, OG VI FORSØKER Å HA ET MEST MULIG ROLIG MILJØ RUND…

ultralyd

Ultralyd

Vi benytter moderne utralydapparat fra Esaote. Vi utfører ultralydundersøkelser av brysthule og bukhulen. Primært undersøker vi hjertet i brysthul…

Bestilling